Jessicas.nu

Norrländsk 25-årig ingenjör som gillar att klappa hästar och dricka öl. Drömmer om att inreda lägenheten, hitta den perfekta MCn och lära mig baka svåra tårtor.

Fenomenet skål!

29 augusti 2008 12:21

Så mycket som jag skålade på vitgasquen igår tror jag aldrig att jag skålat i hela mitt liv – sammanlagt. Fenomenet skål är att någon utbrister till exempel ”Göteborgsskål!” bara för att höra göteborgarnas glada ”SKÅÅÅÅL!” tillbaka. När man kommit in i ett stim är det roligt att höra volym-skillnaderna mellan skålarna. Till exempel varje gång TD utbringar en TD-skål så i princip måste Maskin skåla bara för att vi är lite bättre och många fler ^^

(Teknisk Design är Maskins kompissektion, eftersom vi läser massor med kurser tillsammans. Det är också denna sektion som Eriks rumsgranne Elin tillhör. En supertrevlig tjej man kan snacka med om man råkar hamna i ett gäng TD:are.)

Behöver jag säga att det var ganska kul med norrlandsskål? Vi var ungefär sex personer på hela sittningen som ställde oss upp! Haha!

080829a.jpg
Partyparty.

Förresten tvingade toastmastrarna mig att ta upp första sången. Först tänkte jag ”det är en annan Jessica de menar” i ett par minuter. Folk blir förvirrade när inget händer. Allmänt surr. De jag sitter med tycker att jag ska ta upp sången. Plötsligt inser jag att jag måste ställa mig upp och sjunga en sång jag absolut inte kan för übermånga mer eller mindre nyktra personer. Eeeh. Traditionen säger att man ska ställa sig på stolen, rotera, dividera, citera, reflektera (folk rimmar roliga saker) och sedan, om man inte kan texten, sjunga/skrika ”föööööööööööööör” och förhoppningsvis tar folk ton. Oftast varsin ton. Det gick lite sådär för mig eftersom jag var jätteförvirrad och inte många hörde mig och min låt skulle visst viskas för att sedan stegra till vrålskrik.

(Jag blev nästan sur på mitt bord som lovat att ta i ordentligt eftersom jag inte kunde låten. Men tydligen skulle det vara viskat. Det är sånt jag ska lära Karin, Malin och CO när ni kommer hit!)

Anyway, jag slapp omstart, hädanefter använde toast-mastrarna både för- och efternamn och de drog också ”föööööööööööööör”-tipset. Till de andra sjungande nollornas glädje. Under sittningen satt vi bredvid M.A.K. (Maskins AsterixKommitté, basar över ölhävning varje tisdagslunch och är allmänt roliga typer) som var extra roliga ikväll. De vet att man inte måste vara jättefull för att ta på sig strumpbyxor (killarna alltså) och peruker på förfesten och sedan köra en wet T-shirt contest på scenen som spex!

Och just det. På eftersläppet träffade jag en sundsvallstjej som är tillsammans med min tremänning. En annan sundsvallare gick en klass över mig på Skvadern och sen vet jag inte om det var några fler där igår.

Nu ska jag dra upp min ena fina rullgardin som magiskt nog blev monterad igår när jag var ute :)

Kommentera

boppan 30 augusti 2008 | 18:34

åhh det vrkar ju nästan roligt att plugga om man får göra en massa sånt hära bus med :D