Jessicas.nu

Norrländsk 25-årig ingenjör som gillar att klappa hästar och dricka öl. Drömmer om att inreda lägenheten, hitta den perfekta MCn och lära mig baka svåra tårtor.

Att göra

20 april 2008 15:02

Tyskland

Balen

Studenten

Sommarjobb

Flytt till Göteborg

Kommentera

Susanne 20 april 2008 | 16:20

E du go elle? (go betyder både typ dum i huvudet och kul, snäll, mysig osv så man vet ändå inte vad som menas) ”Eller” kan du avsluta vilken mening som helst med. Glöm ”väl”, det heter ”det var la vänster vi skulle svänga?”. Lär dig använda änna, det kan du slänga in varsomhelst i princip för jag fattar inte vad det betyder. Det är nog istället för ”liksom”. Gött, eventuellt gött mos förekommer ofta. Betyder typ ”bra”. tjôta betyder snacka, eventuellt att man snackar alldeles för mycket… Och skolmatsal heter bamba. Hur töntigt som helst.

Men hemligheten ligger i att göra sig ett namn som ”norrlänningen” som slipper slänga sig med dessa uttryck. Då kan man fokusera på att bara förstå det konstiga språket.

Jacke 22 april 2008 | 19:16

Du vet att balen kommer att råka ut för en drive-by från nårga annonyma människor med painball gevär och vattenballonger med färg i? jag kommer sitta i den vita bilen om du undrar =P

Jessica 25 april 2008 | 15:47

Men om jag ska göra mig känd som norrlänningen måste jag kanske träna på min norrlänska.. Usch jag kommer blanda hejvilt :P