Jessicas.nu

Norrländsk 25-årig ingenjör som gillar att klappa hästar och dricka öl. Drömmer om att inreda lägenheten, hitta den perfekta MCn och lära mig baka svåra tårtor.

Fredagstrött

11 april 2008 22:46

Det finns ett fenomen som kallas fredagstrött. Det är vad som händer om du har ett betygsavgörande fysikprov, ett Nationellt Prov i att hålla tal, en skitsvår minitext att bemästra på tyska, PA-hets och en balklänning som lämnat leverantören men aldrig når butiken, för att nämna några. Utöver det har jag sovit 7-8 timmar per natt. Känt mig pigg på morgonen och faktiskt hållit hela dagarna (no jessicanaps). Jag kände redan vid tre-fyra idag att jag kommer inte att klara av den här dagen. Matteboken som jag tänkt ta hem i helgen har vandrat ur min hylla av sig själv. Antagligen eftersom alla inte fått böcker än. Ska man behöva gömma böckerna? Nej jag har aldrig lånat ut en bok utan att folk frågat först förut.

Nejdu.. Men utöver högskolevalshetsen har veckan varit kantad med diverse intressanta scenarion. Som när jag kom och gick i korridoren vid sjuksyster och syon bara för att få höra ”hurra!” och hyllningsrop när jag kliver in i nischen.”eh, what? Har de slagit vad om att nästa person som kliver in är en tjej?” Inte riktigt. ”GRATTIS du har vunnit en glass från aktivitets- utskottet!” Very najs…

Eller som när jag sprang till bussen en snöig Granlomorgon och en söt tant säger något till busschauffören att vänta på den stackare som sprang (eller nåt i den stilen). När jag kliver in två personer bakom vardagshjälten, som gjort sitt besvär i onödan eftersom jag hann, så skrockar chaffis gott och säger ”Ja jag har hört att motion ska vara bra för folkhälsan”. Jag har aldrig sett ett bredare flin före klockan åtta en vardagsmorgon.

Det nesligaste på länge inträffade mig vid sextiden ikväll. Jag kom hem helt död halv sex efter att ha somnat tio gånger på min 15-minuters bussfärd hem så jag la mig att sova direkt. Klockan sex ringer ett okänt nummer på min mobil och jag svarar yrvaket:

– Ja?

– Ja hej jag ringer från (nånting ohörbart) och undrar när du kan komma och hämta kondomerna du beställt från oss?

– Ursäkta vad sa du?

– Jo det är såhär att jag undrar när du kan hämta kondomerna du beställt?

– Jag har inte beställt några kondomer…

– Faktum är att vi kan skicka ut dem. Bara du uppger din hemadress så kan vi skicka dem dem till dig.

– Ja, fast jag har inte beställt några kondomer så jag ska inte ha något.

– Men vi har en beställning här som är gjord i ditt nummer.

– Ja men någon har väl beställt på skoj i mitt nummer då. För jag har inte beställt något.

– Nähä… Nä det låter inte bra. Då får du betala en problemavgift.

– Va?

– HIHIHI HAHAHA (klick)

Jag har nog aldrig varit så trött och less på samma gång så jag ringer till Erik och gnäller att jag är trött. Inte för att jag vet vad han ska göra åt det men min hjärnkapacitet var ganska nedsatt. Han (som fått i uppgift att väcka mig genom att ringa mig på mobilen senare) råder mig att somna om. Bra idé! Om det inte vore så att det ringde igen. Again, hemligt nummer.

– Mm?

– Jo jag undrar hur du ville ha dina kondomer levererade?

– Suck… (klick)

GAH!

Jag tänkte att ni som gjorde er besväret att sitta och busringa klockan sex en fredagkväll kunde få höra hur jag reagerade. Kul va? Men ring inte på fredagkvällar mer är ni bussiga. Förresten vaknade jag precis efter fem tjursovar-timmar*.

*Tjursover gör man när man blivit väckt ett par gånger och verkligen satsar på att försöka sova. Lätt förbannad och livsfarlig att väcka sover tjursovaren längre än hon tänkt från början.

Kommentera

Kommentare deaktiviert