Jessicas.nu

Norrländsk 25-årig ingenjör som gillar att klappa hästar och dricka öl. Drömmer om att inreda lägenheten, hitta den perfekta MCn och lära mig baka svåra tårtor.

Fortsättning religionsplugg

28 november 2007 22:27

Någon Job kände sig duktig men råkade ut för en massa olyckor och blev till slut så förbannad att han skyllde på gud. Tydligen svarade molnfarbrorn:

”Var var du, när jag lade jordens grund? Säg det, om du har ett så stort förstånd… Ja, förstår du himmelens lagar, och ordnar du dess välde över jorden?” (Job 38:4, 33)

”Guds svar på frågan om det onda är alltså att människan är för liten för att förstå allt.” Sidan 50, religionskunskap för gymnasiet kurs a, av L-G Alm.

Är det bara jag som tycker att han skyller ifrån sig lite?

Ungefär: Du fattar ändå inte så det är ingen idé att jag försöker förklara. Fast lite snitsigare. Ja det ska han ha beröm för. Retoriskt begåvad kille.

Jag säger kille eftersom det inte funnits ett fungerande matriarkat i världshistorien. Någon var nog lite partisk. ;)

Kommentera

Joe 29 november 2007 | 18:18

hyenorna har en väldigt intressant hierki. Damerna är skrämmande lika pojkarna i skrevregionerna, och de är mycket större, starkare och tuffare än sina manliga kollegor.

Det är därför som de är bovarna i alla naturfilmer som relativt ofta har manliga producenter. (som hejar på de lata, tjocka lejonhannarna som inte gör annat på dagarna än väntar på käk, solar och hoppas att brudarna kommer hem ikväll så det blir lite göka.)

:)

Jessica 29 november 2007 | 19:11

Ey, dissar du Lejonkungen och göka (ju Simba måste ju blivit till på något sätt) i samma mening? Inser du att du tigger spö? ;)

Joe 29 november 2007 | 20:42

yes. men jag hoppas du vet vem du muckar med.