Jessicas.nu

Norrländsk 25-årig ingenjör som gillar att klappa hästar och dricka öl. Drömmer om att inreda lägenheten, hitta den perfekta MCn och lära mig baka svåra tårtor.

Tjejsnack vecka 17

23 april 2007 15:06

Viktiga frågor

·Ska man drogtesta 13-åringar? Motivera ditt svar.
Om det finns misstankar så varför inte? Bara det inte blir så att alla anklagar varandra och att det blir förnedrande på något vis. Sen har jag fått höra att en håranalys är mycket pålitligare och exaktare än urinprov och ett knippe hår är väl inte så farligt? Kanske finns inte resurser till just håranalys… Men jag tycker att ett beslut om ett drogtest på en 13-åring ska vara svårt att driva igenom om det nu ska bli möjligt.

·Tycker du att man ska ha övervakningskameror i skolorna? Motivera ditt svar.
I riktigt stora stökiga skolor kan det behövas, men då är frågan om det ”behövs” stora stökiga skolor? Kan inte lärarna vara rastvakt? Men jag har aldrig varit på en stökig skola så jag vet inte, men jag har inga principer mot övervakningskameror.

·Tycker du att det är ok om det finns övervakningskameror på andra offentliga platser, som bussar, affärer, gator, taxi osv. Motivera ditt svar.
Ja så länge det är kontrollerat. Taxichaufförer kan ju till exempel inte själva få tag på bilderna som knäppts i deras bilar, utan det har någon annan hand om. Så tycker jag att det ska vara. De ska inte kunna klistra upp bilderna på väggen hemma precis.

·Ska du donera dina organ? Motivera ditt svar.
Jag vet inte. Men om mina föräldrar inte har någonting emot det kanske jag skulle kunna tänka mig det.

·Vad tycker du om dödshjälp? Motivera ditt svar.
Det är svårt. Om en person inte kan få ett dugligt liv så ja. Men vart går gränsen till ett dugligt liv? Är det rätt att en person ska kunna ta en annan persons liv? Jag vet inte.

Kommentera

Susanne 23 april 2007 | 16:27

Anmäla dig till donationsregistret kan du göra här! Borde alla göra :)

https://app.socialstyrelsen.se/donation/anmaldon.aspx