Jessicas.nu

Norrländsk 25-årig ingenjör som gillar att klappa hästar och dricka öl. Drömmer om att inreda lägenheten, hitta den perfekta MCn och lära mig baka svåra tårtor.

Blomsterfond

26 november 2006 18:54

Golvet kved av bördan. Smutsiga kläder (som borde vetat bättre och därmed befunnit sig i den hungriga tvättkorgen!) tynger dess axlar och gör det svårt att andas. En höstjacka ligger medvetslös i en prydlig hög medan ett par sluga leopardmönstrade tofflor står i anfallsposition.

I fåtöljen liggen en besegrad fleecejacka. Katthår och avtryck från smutsiga tassar röjer undan allt hopp om en ljus framtid. Hur ska den ta sig tvärs över det storvuxna rummet och ner i himmelens tvättkorg för att bli pånyttfödd?

Ja, därom tvistar de visa vinterhandskarna. De har själva överlevt många år och ligger nu meningslöst med fingrarna åt alla håll på det ondsinta golvet. Ingen vet när räddningen, eller hälsovårdsnämnden, kommer till undsättning.

Soffan ler åt sin överlägsenhet. Den har uppbådat all sin makt för att suga åt sig alla de svaga klädesplaggen. De som har tappat en knapp, behöver sys om eller helt enkelt blivit kasserade på grund av deras utseende. Ja soffan är en elak typ i en elak värld.

Dammråttorna viskar hånande om högen med rena kläder som bildar ett stadigt torn mitt på det obekväma golvet. ”De gillar nog inte att vinden viner utanför fönstren, eftersom de aldrig kommer att få återse sitt hem i byrålådan och än mindre komma ut i friska luften igen. Aldrig kommer de att få träffa sina nära och kära, och inte heller kan de göra någonting åt det.”, kan man nästan höra.

Blomsterfond är en slags miljöbeskrivning. Poängen är att saker ”ska få liv”. Som ni märker skriver jag hellre såna här konstiga saker än städar mitt rum…

Kommentera

Jessa 26 november 2006 | 19:16

hahahhahah, gu va kul. Ibland kan man göra vad som helst för att slippa städa :P